Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde er 3 karakterer - maksimal længde på søgeord er 84 tegn

sp_TopicIcon
Barbér 50% af gælden.
12. juli 2013
16:11
Avatar
LongTallSally
Nyt medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 2
Medlem siden:
12. juli 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg fik lyst til at fortælle om en 'oplevelse' jeg har havde sidste år. En ung mand kunne ikke betale sine regninger og var gået fra det ene lånested til det andet. Nu havde han opgivet og kom med alle sine regninger, rykkere og papirer i en stor flyttekasse. Der var regninger 3-4 år tilbage fra næsten alle de lånebureauer man ser og hører om i TV, mange benzinselskaber og trafikselskaber. Der var lån for ca.kr. 300.000,-. Han havde mulighed for at låne ca.kr. 150.000,- af noget familie. Jeg ringede til alle og fortalte om hans elendige situation, og foreslog at de fik halvdelen af pengene nu, mod at sende mig en saldokvittering. Det gik alle med til efter et par minutters betænkningstid, hvor den jeg talte med nok har konsulteret en overordnet.

LTS    

14. juli 2013
19:24
Avatar
Thinktwice
Super Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 113
Medlem siden:
5. maj 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej LTS

Ved faktisk ikke lige hvad jeg skal tænke omkring din historie. Når jeg læser den, ligner det en historie om "bailout" og en masse bjørnetjenester.. men jeg kan jo ikke vide det med sikkerhed, da historien ikke er særlig uddybende. Det rystende ved denne historie er: at der er gæld til et trafikselskab (mit bud er ubetalte bøder?) At der er dig der ringer rundt til selskaberne og IKKE den unge mand selv. Det sidste er de 150.000 kr, ja det er jo super dejligt han kan "låne" dem af familien, og regner med at det er rente frit, havde det dog været et af mine børn, havde jeg nok valgt at kautionere for et lån i banken, så de ligesom lærte hvad penge er, og lært at hvordan det økonomiske voksenliv hænger sammen.

Du må ikke misforstå mig, syntes det er super dejligt at han er gælds fri, og kender jo ikke hans baggrund, men burde denne såkaldte familie ikke have lært ham omkring, god og dårlig økonomi??  

 

 

14. juli 2013
20:43
Avatar
LongTallSally
Nyt medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 2
Medlem siden:
12. juli 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej.

Jeg ved ikke hvordan dette forum virker (endnu), så derfor svarer jeg på denne måde: 

Q: Burde den såkaldte familie ikke have lært ham omkring, god og dårlig økonomi??

A: Jo, men det kan vi jo ikke rigtig gøre noget ved nu. Og jeg skal ikke begynde og opdrage på andre folks børn 😉

Q: Havde det dog været et af mine børn, havde jeg nok valgt at kautionere for et lån i banken.

A: Ja, og mit formål med historien var netop at gøre opmærksom på denne mulighed. HVIS ens bank vil hjælpe en videre i livet, er det oplagt at bede den om et lån på f.eks. 50% af gælden, og så forsøge 'min metode'.

Q: At det er dig der ringer rundt og ikke den unge mand selv.

A: Det er ikke alle unge mænd der har ordet i sin magt, og kan anskueliggøre hvad hans mission er. Nu har jeg 50 års erfaring i den 'branche', så måske kan jeg bedre trykke på de rigtige knapper. Han var fraskilt og endt i en suppedas.

 

Ja, der var ubetalte bøder i mellem (og hvad så?), men en stor del af gælden hos de forskellige inkassofirmaer bestod af renter og gebyrer.

Det mest rystende for mig var at alle inkassofirmaer i løbet af få minutter kunne afskrive 50% af gælden. Og det må betyde at de på forhånd har fået carte blanche til at gøre det. Og hvis andre gældsplagede kan få glæde af de oplysninger mener jeg min mission er fuldført.

Den unge mands bonusmor hjælper mig ved at passe mine blomster og vande min kat når jeg er ude og rejse. Derfor tilbød jeg at hjælpe hende og hendes bonussøn, da ingen af dem har noget der ligner økonomisk oversigt. Så der er ikke noget obskurt i det.

Jeg misforstår dig ikke, og synes debatten er helt fin 🙂

Mvh LTS 

 

   

  

 

14. juli 2013
22:16
Avatar
Jamie
Moderator

Medlemmer

Moderator
Indlæg i alt: 46
Medlem siden:
26. september 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg læste først dit indlæg på min mobil og der er det lidt mere tricky at svare 🙂

Det er fint at sprede sådan et tip, det er også det man ser dem gøre lidt i Luksusfælden, mener jeg. At kan man skaffe en sum penge, er det nogle gange bedre end fortsat at kreditor har ret til 100%, men hvor betalingerne så ikke falder. Lidt er bedre end intet.

Min holdning er så, at dét at kautionere aldrig er noget, jeg vil anbefale. Mest fordi det giver en falsk tryghed. Hvis man ikke kan låne, så er der somregel en grund til det. Hvis man er MEGET disciplineret, og dét at én kautionere for mig kunne gøre, jeg kunne komme ud af de problemer, jeg har sat mig selv i og så fortsætte den gode indsats, så er det måske noget andet.
Men det kræver personen virkelig har taget sig sammen.

 

Det at give et familielån (Hvis det var, hvad det er), så længe man ikke tager det som et lån men en investering (som måske ikke kommer tilbage), kan det være fint.

Men det kræver virkelig, at man har tillid til, personen er villig til at træffe de rette valg og forsøge at ændre sin indstilling. Der kan jo være super god læring i det, en øjnåbner der får ham til at lære at tænke økonomisk fornuftigt 🙂

Synes også det er fint du ringer, hvis han så fx fra nu af selv sørger for at "turde" samtale med sin bank, med fremtidige firmaer han skal have at gøre med osv. Så han ikke altid er afhængig af en anden.

 

Det lyder til du har givet ham et godt og vigtigt skub, en hjælp han måske ikke selv orkede eller magtede at yde, og det er stort og vigtigt 🙂 Lad os håbe, han værdsætter og selv sætter fra og udnytter dette momentum, du giver ham.

15. juli 2013
06:52
Avatar
Thinktwice
Super Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 113
Medlem siden:
5. maj 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej LTS

 

Tak for at uddybe historien lidt mere, nu giver det hele lidt mere mening 🙂

Forum tidszone: Europe/Copenhagen

Fleste brugere online samtidigt: 26

Online nu:
2 Gæst(er)

Nuværende på denne side:
1 Gæst(er)

Mest aktive medlemmer:

Thinktwice: 113

Peter Z: 41

elaisa: 18

M11: 17

Karen: 12

erikascheid: 12

TGV: 12

Madhuri: 10

Sven: 9

densindsyge: 9

Medlem statistik:

Gæste bidragsydere: 0

Medlemmer: 629

Moderatorer: 1

Administratorer: 1

Forum statistik:

Grupper: 1

Fora: 4

Antal indlæg: 168

Svar: 616

De 10 nyeste medlemmer:

primbanks, valeriefp18, etqnivafitln, uzawoaezequh, Universalppq, maykj4, Arnottxeb, Bluetoothxwn, abejasipojuhu, bvodabm

Moderatorer: Jamie: 46

Administratorer: Berthel: 16