Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde er 3 karakterer - maksimal længde på søgeord er 84 tegn

sp_TopicIcon
Egentlig kan de rende mig noget så grusomt
2. juni 2013
13:35
Avatar
Karen
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 12
Medlem siden:
30. januar 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Det her er en lang smøre som jeg bare har brug for at skrive om.

Har jeg grund til at skamme mig?

Har jeg ubetydelige lille borger været en sand forbryderspirer?

Har jeg myrdet, har jeg bedraget små uskyldige mennesker?

Eller er jeg igang med at bedrage de helt store koncerner ved at gøre som beskrevet herunder?

Jeg er 63 år og blev syg for 6½ år siden, ca et halvt år efter et huskøb på grund af skilsmisse.
Da jeg havde fået både boliglån på ca 200.000 og en kassekredit på 40.000 kunne jeg ikke finde ud af andet end at låne nogle penge udenom banken, jeg lånte med overbevisningen om at få mit gamle job tilbage. Regnede omhyggeligt beløbsydelserne ud og syntes det så fint ud. Men krisen kom og min arbejdsplads måtte lukke ned.

Derefter humpede jeg mig igennem nogle svære år med fokus stift rettet på jobmuligheder, og langsomt fik jeg fingeren indenfor på arbejdsmarkedet igen, med laveste efterløn og 16 timers supplerende arbejde om ugen.

I 2011 stoppede jeg med at betale af på mine ågerkarle lån med renter helt oppe på 27 % og havnede derefter i RKI. Inden da havde jeg levet med en beholdning til mig selv på 2300 kr. efter de faste udgifter var betalt.

Sådan noget som tandlægeregninger, ortopædiske sko til fødder der døjer fælt osv. Kunne ikke lade sig gøre.

Faktisk var det min bankrådgiver der rådede mig til at stoppe indbetalingerne til disse lån.

Desværre har jeg nu fået en sygdom ekstra på halsen og ser mig nødsaget til at stoppe betalingen af huset og flytte min nemkonto over i en anden bank hvor jeg allerede har en gammel konto (Det har jeg lige fået grønt lys for, og håber selvfølgelig jeg bevarer min netbank til denne bank, selv om jeg kun får et simpelt hævekort).
Jeg sætter forsøgsvis huset til salg nu. Chancerne for at få huset solgt er små og jeg regner med reaktion fra den gamle bank ret hurtigt.
Men hvor længe kan jeg bo her?

Jeg håber på 2-3 måneder.
Hvordan informere jeg min nuværende bank? Det er Danske bank.
Jeg stopper mit job på 16 timer og påtænker at flytte i en beskeden lejlighed. Men min nuværende indtægt for 2012 er 30.000 over det beløb jeg må have for at søge boligindskud, så jeg ser ikke andre muligheder end at spare lidt op på den nye konto.
det drejer sig om 2 måneders opsparing til indskud og flytning.
Hvad kan jeg risikere?
Hvor stor er kontrollen med at jeg har nogle penge på kontoen i den ”nye” bank i forhold til fogedretten og den gamle bank? Det drejer sig som sagt om 2-3 måneders opsparing.
Jeg føler mig i forvejen ret kuldret efter at have fået konstateret min sygdom og at skulle sige op på mit arbejde som jeg har været vældig glad for.

Jeg syntes simpelthen ikke at jeg skal bøje mig ned i skam, for jeg har ydet mit og vil gerne have nogle afslappende år inden mit liv er forbi.

Jeg ved jeg sikkert vil blive forfulgt i mange år frem af panteopkrævere og så videre, men har besluttet at se situationen i øjnene uden moralske tømmermænd.

Eller have denne følelse af: De kan rende mig noget så grusomt disse koncerner af pengepugere og udsultere.

Jeg syntes det er utroligt at vi er blevet et rent slavesamfund a la romanen ”1984” af Orwells. Bankerne er jo en frygtelig magtelite der gladelig uddeler store godtgørelser til deres egne midt i den tid hvor krisen var på sit højeste.

Rejs jer og få det bedste ud af livet. Brug ikke al tid på bekymring.

 

2. juni 2013
14:50
Avatar
M11
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 17
Medlem siden:
6. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej.

Nu når du har erkendt, at du ikke kan blive boede i dit hus længere, og det sandsynligvis ryger på tvang - hvilket jo kan være ubehageligt nok i sig selv - er det sgu kreditorerne der har et problem og ikke dig. Så må gribbene slås om resterne.

Dine kreditorer har tjent rigeligt gennem årene, så ingen grund til at skamme sig eller bekymre sig om det, selvom jeg godt ved, at det kan være svært, når man sidder midt i det.

Som du selv er inde på, gør man jo hvad man kan ift. ens forpligtigelser og låner noget ekstra i håb om bedre tider, men det er min erfaring, at der er en stor befrielse og frihed i at indse, at man aldrig kommer til at få betalt sin gæld. Også selv om man evt. skal møde i fogedretten en gang hver halve år.

Hvad angår din lille opsparing har den det nok bedst under hovedpuden, men som jeg har forstået det, er en tvangsaktion en længerevarende affære. I følge Berthel på budgethuset.dk 6-9 md.

Hvad angår din gl. bank opdager den jo sammenhængen til d. 1 når afdragene skal falde. Vær varsom med at skrive under på noget fra dem. De skyr ingen midler. Taler af erfaring. I mit tilfælde Nordea, men der er næppe den store forskel. De både lyver og bedrager, hvis de kan slippe afsted med det for at få hevet lidt penge ud af en.

I øvrigt kan kreditor via fogedretten få taget taget udlæg i dit indskud til lejlighed, så som nævnt: under hovedpuden i første omgang.

http://www.budgethuset.dk/saad.....gsauktion/

https://www.borger.dk/Sider/Boligstoette-lejere.aspx

Så ja: Rejs jer og få det bedste ud af livet. Brug ikke al tid på bekymring.

Go bedring 🙂

M

 

 

 

 

5. juni 2013
17:48
Avatar
Karen
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 12
Medlem siden:
30. januar 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej M11

Tusind tak for dit svar. 

det luner i en krævende tid.

Og det er nok klogt at få pengene et andet sted end lige i banken.

Og Gud ved hvor hurtigt kreditorerne og dermed fogeden kan se ens bankkontobeløb?

Iøvrigt! Sådan som jeg har læst betingelserne kan kreditorer først gøre udlæg i boligindskuddet hvis jeg flytter til anden bolig.

Ved du noget om hvad man stiller op med ejendomsskatten indtil huset sikkert går på tvangsauktion?

Og for den sags skyld husforsikringen.

Puh der er næsten for meget at tage stilling til

MVH Karmaro

9. juni 2013
04:43
Avatar
Peal
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 5
Medlem siden:
12. april 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej Kamaro,

Ja, livet kan nogle gange være noget af en udfordring når det gælder økonomi. Og der skal faktisk ikke så meget uheld til, før enhver pludselig kan komme til at stå med gæld og ikke mindst manglende betalingsevne.

Helt konkret, så synes jeg du skal først og fremmest fokusere på dig selv og din sygdom. Glem alt om moralske skrupler og dårlig samvittighed. Træk så mange penge som muligt til side til DIG SELV! - og fokuser på alt det, der gør DIG glad i hverdagen. Har du ikke pengene, så lad være med at betale kreditorerne... længere er den ikke!

Vedr. banker, så skal du absolut ikke have dårlig samvittighed over noget som helst. De seneste år har jo netop vist hvordan banker i realiteten snyder og bedrager deres kunder. At staten og dermed også almindelige lønmodtagere har reddet flere af bankerne er i bund og grund grotesk - især baseret på at alle samtidig nu, skal betale tårnhøje renter. 

Så skid hul i gælden og de tilhørende konsekvenser af at stå med den. RKI, fodgen, retten er altsammen noget, som du ikke dør af. Og har du ingen penge... hvad kan de så egentlig alligvel gøre dig? INTET! Og du har heller ingen grund til at skamme dig. Så pas i stedet på dig selv og nyd livet fuldt ud, mens du har det. Brug din tid sammen med de mennesker du holder af og som betyder noget for dig. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. juni 2013
19:16
Avatar
Karen
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 12
Medlem siden:
30. januar 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej Peal

Tusind tak for dit opmuntrende svar.

Jeg kan bruge dine råd, og jeg har skrevet indlægget og et andet indlæg fordi jeg forsøger at vende den energi der dvæler over "skyldnerne". Og med det tænker jeg ikke kun på hvad jeg er præget til at tænke, men lige så meget hvad alle er præget til at tænke.

Jeg har dog gjort virkelig meget for at sætte mig ind i begreberne om krisen og dens baggrund. Måske ender jeg med at blive en lille oprører på mine gamle dage.

Og det er jo nødvendigt hvis jeg og os vi skal bære hovedet rankt og kækt fremfor duknakket.

Jeg går jo nu i krig med at flytte bank og udfordre dermed min Gamle bank når der ikke mere kommer noget ind på kontoen.

Det kan altså godt give mig kriller i maven som jeg håber er borte i næste måned.

Karmaro

 

Forum tidszone: Europe/Copenhagen

Fleste brugere online samtidigt: 26

Online nu:
3 Gæst(er)

Nuværende på denne side:
1 Gæst(er)

Mest aktive medlemmer:

Thinktwice: 113

Peter Z: 41

elaisa: 18

M11: 17

Karen: 12

erikascheid: 12

TGV: 12

Madhuri: 10

Sven: 9

densindsyge: 9

Medlem statistik:

Gæste bidragsydere: 0

Medlemmer: 629

Moderatorer: 1

Administratorer: 1

Forum statistik:

Grupper: 1

Fora: 4

Antal indlæg: 168

Svar: 616

De 10 nyeste medlemmer:

primbanks, valeriefp18, etqnivafitln, uzawoaezequh, Universalppq, maykj4, Arnottxeb, Bluetoothxwn, abejasipojuhu, bvodabm

Moderatorer: Jamie: 46

Administratorer: Berthel: 16