Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde er 3 karakterer - maksimal længde på søgeord er 84 tegn

sp_TopicIcon
Er der gode banker?
7. juni 2013
21:36
Avatar
Karen
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 12
Medlem siden:
30. januar 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Som jeg har beskrevet tidligere er jeg kommet i en svær situation.

Jeg kan ikke fortsætte mit 16 timers job og må "nøjes med den laveste efterløn" grundet sygdom.

Jeg er absolut taknemmelig for den ordning, det skal ingen betvivle. Jeg har bare ingen mulighed for at dække omkostningerne som jeg har. 

Men situationen gør at jeg har sat mit hus til salg og vil tabe ca. 300.000 på det, hvis det overhovedet kan sælges. I forvejen har jeg lånt for at klare udgifterne de sidste 6 år og måtte stoppe betalingerne, så jeg nu står i RKI.

Jeg er en ældre kvinde på 63, er blevet syg og tænker således:

i 2008 var der nogle satans pengefolk i USA der regnede ud at hvis de kunne få naive folk til at købe hus via lån, så kunne disse lån sælges videre med bedraget "sikre lån" stemplet på. Og de måtte om nogen have forstand på de ting. Det tjente de sindsygt mange penge på. Det betød intet for dem om folk kunne klare lånene, bare de kunne overtale så mange som muligt til at låne. Og så mange som muligt til at investere i de "sikre" obligationer. Bankerne, små som større klappede i hænderne og forsøgte alle at løbe med de store svindlere. Bankfolk plejede jo at være forsigtige. Og jeg var så en af dem der benovet kunne købe et lille hus og få dækket udbetaling og det hele bare ved at sige hej og pege på det lille hus. Det var efter en grim skilsmisse så det var jo betagende.

Jeg tænkte at et hus jo næppe kunne falde i værdi så hvis jeg passede mine betalinger så ville jeg nok kunne sælge det som pensionist og betale de andre lån ud som jeg havde taget efter sygdommen der startede et halvt år efter købet. Herregud det var jo bare at komme igang igen. Men pludselig så verden anderledes ud.

Så jeg konkluderer således: Hvorfor skal jeg ligge og bide i gulvtæppet fordi jeg som mange millioner andre er blevet trukket rundt i en manege jeg/vi slet ikke kunne gennemskue. Og som mange stadig ikke kan.

Falder der en bombe over en by så rammes nogle og andre klare at gå fri. Sådan ser jeg situationen, og jeg blev så en af de uheldige der blev ramt af den dumme bombe.

Jeg hverken vil eller kan føle skam og fornedrelse. Tværtimod bor der en oprører i mig. Jeg syntes faktisk bankerne burde straffes og da jeg ikke kan betale til dem mere så er det dem der får grå hår af mig. Så får jeg faktisk en lille djævel til at blomstre. Jeg beklager, men det fornøjer mig en smule.

Og så i øvrigt et spørgsmål? 

Kender nogen en venlig bank?

Endelig ikke Danske bank eller Nykredit. Jeg ville flytte min nem konto til Nykredit fordi jeg i mange år har haft en ekstra konto der, det kunne jeg også få, men jeg kan kun få et hævekort hvor jeg kan hæve i deres filialer og ikke kan bruge det som betaling nogen steder og hvor jeg frygter at det bliver uden netbanken tilsluttet selv om jeg har sådan en hos dem.

Jeg håber der er bedre banker hvor det er muligt at få et elektronkort. De risikere jo ikke noget de tossede kugler.

Sært at man altid søger en prügelknabel. Vi ser det også i jagten og nedvurderingen af de arbejdsløse. Bankerne bruger åbenbart deres egne ofre på samme vis. 

Så alle jer der fortvivlet ligger og roder hver nat i millioner af ængstelige nervetråde, hvorfor dog bruge energi på det. Hvorfor ødelægge livet for nogle tåbelige banksystemer. Drop det.

Kan man ikke betale så kan man ikke og så er den ikke længere. 

MVH Karmaro 

 

 

8. juni 2013
21:50
Avatar
Jamie
Moderator

Medlemmer

Moderator
Indlæg i alt: 46
Medlem siden:
26. september 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja, det er utroligt hvor mange der kan blive påvirket i hele verden, af det krisen medførte. Det er let at være bagklog, jeg aner ikke hvor meget mindre forsigtig jeg havde været, hvis vi havde købt hus inden 2008. Bagefter er det let nok at tænke sig grundigt om...

 

Vi har lutter positive erfaringer med Jyske Bank og vores rådgivere (har haft to, pga den første skiftede afdeling).

Men der er altid dårlige rådgivere. Der var én her i Vejle, som var ubehagelig og uhøflig.

 

Men generelt er de den venligste, mens humane bank jeg har kunne finde (tjekkede de større, ikke alle de lokale - kun Den Jyske Sparekasse og Bank Nordik).

Prøv at kontakte dem og snak om det. Får du ikke en ordentlig behandling, skulle der hænge røde, gule og grønne kort i hver afdeling, man kan udfylde og aflevere. Dette kan også gøre elektronisk:
http://www.jyskebank.dk/wps/po.....takt/klage

Held og lykke 🙂

9. juni 2013
05:11
Avatar
Peal
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 5
Medlem siden:
12. april 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej,

Alle banker er både gode og dårlige. Det afhænger nemlig primært af hvem du er som kunde og din konkrete situation. For ALLE banker gælder det nemlig, at de ser dig som en indtjeningskilde og ikke andet.

Personligt har jeg de sidste 20 år tjent rigtig mange penge hjem til min bank og jeg er altid blevet behandlet godt, til møderne i banken. Ofte gik jeg hjem med lån, som de opfordrede mig til at tage og kassekreditter, som jeg aldrig havde bedt om. Da jeg for knap et år siden mistede alt og måtte lukke mine forretninger, meldte jeg dette klart ud til banken. Sjovt nok, så var min gæld så stor (og min bank så lille og presset) at gælden til dem ikke har ændret deres attitude overfor mig. Faktisk vil jeg sige at de er blevet mere "flinke" end de var før. For de lever stadig med håbet om at jeg kommer ovenpå igen, så de ikke skal afskrive deres tab. Afhængigt af fremtiden, vil de måske ændre holdning og begynde at presse mig. Men jeg er som du også kold overfor pres og jeg føler ikke jeg har gjort noget forkert. Tværtimod, så har jeg knoklet hele livet og betalt rigeligt til både statskassen og bankerne. Ihvertfald langt mere end de fleste mennesker har.

I forhold til banker, så har du følende ting imod dig... 1. Din alder, 2. Din betalingsevne og 3. Din lave gæld. Du kan ganske enkelt "undværes" set med bankens øjne og vil derfor aldrig blive set på, som en god forretning.

Mener i forhold til loven, at du er berettiget til at få en Nemkonto og et Debit-kort hvor som helst. Så hvis jeg var dig, så ville jeg blot vælge den bank du har nemmest adgang til. Derefter skal du forberede dig på et liv med "kontanter" i stedet for betalingskort. Det er nogle gange lidt kompliceret, men man lærer hurtigt at tilpasse sig og leve med det. Og så ellers spar op under hovedpuden og fokuser på at leve og nyde livet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. juni 2013
14:49
Avatar
Karen
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 12
Medlem siden:
30. januar 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg siger jer tak for svarene.

Jeg har som sagt fået et hævekort hos Nykredit, hvor jeg håber at beholde netbank hos dem som jeg har haft i 9 år. Nykredit lever på det nærmeste som netbank og det er svært at få et personligt forhold til nogen i denne bank.

Jeg har ikke sat hævekortet i værk endnu, så jeg har stadig nemkort i Danske bank med tilknyttet dankort og netbank.

Jeg er nødt til at stoppe betalingerne til realkreditten og boliglånet fra den 1.7 

Mit problem er at jeg køber nogle varer over nettet. Det er bl.a vigtigt for min sygdom og kan gøres med væsentlig besparelse. køber jeg dem i Matas eller lign herhjemme er de ca 30-50% dyrere.

Derudover kører jeg på rejsekort hvilket alle jo snart skal. I den forbindelse trækker de automatisk 300 kr. når der er behov. Jeg tænker på hvordan det gøres med hævekort.

Jeg bor på landet foreløbig og køber ofte tungere varer ligeledes over nettet (Jeg døjer med at løfte og bære) så det er utrolig rart at få det bragt.

 

22. februar 2018
12:52
Avatar
Louiseh
Nyt medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 2
Medlem siden:
9. februar 2018
sp_UserOfflineSmall Offline

Som tidligere nævnt tror jeg alle banker både er 'gode og dårlige' i og med alle har forskellige oplevelser med disse. Jeg brugte selv Mybankers tjeneste til at finde en bank til mit boliglån. Der snakkede jeg også med forskellige banker, indtil jeg fandt den bank og rådgiver, jeg synes var bedst! 

Jeg tror det vil være en god idé at sammenligne banker, snakke med dem, og føle efter hvor du synes, du får den bedste behandlingen - og så skifte bank!

13. marts 2018
13:54
Avatar
fundablokke
Nyt medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 2
Medlem siden:
13. marts 2018
sp_UserOfflineSmall Offline

Louiseh @ Hvorfor valgte du lige præcis den tjeneste? Jeg har aldrig fået noget ud af MyBankers service, og de tilbud der har været, har aldrig kunne rumme min økonomi - sådan rigtig.

Min side : fundablokke

15. marts 2018
17:10
Avatar
Martin_H
Nyt medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 1
Medlem siden:
15. marts 2018
sp_UserOfflineSmall Offline

Har samme oplevelse som dig Fundablokke. Ideen er god, men synes ikke rigtig at tilbuddene har noget været noget at råbe hurra. 

Mit nyeste projekt: kviklanet.dk

22. maj 2018
21:09
Avatar
Simseen
Nyt medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 1
Medlem siden:
22. maj 2018
sp_UserOfflineSmall Offline

 Jeg har heller aldrig fået det helt store ud af at bruge MyBanker, de har svært ved at finde en løsning så snart du har en lidt alternativ økonomi - både positivt og negativt. 

Blogger på Ofertas.dk

24. juli 2018
15:51
Avatar
KapperNielsen
Nyt medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 2
Medlem siden:
24. juli 2018
sp_UserOfflineSmall Offline

 Om der stadig findes gode banker er et objektivt spørgsmål og handler meget om, hvad dine behov er, og hvilke rådgiver du har i den enkelte bank. 

Der kan være stor forskel bare inden for den samme bank. Derfor er det vigtigt at snakke med konkrete rådgivere, når du er ude for at finde en god bank, som er villig til at hjælpe og forstå dig. 

Forum tidszone: Europe/Copenhagen

Fleste brugere online samtidigt: 26

Online nu:
2 Gæst(er)

Nuværende på denne side:
1 Gæst(er)

Mest aktive medlemmer:

Thinktwice: 113

Peter Z: 41

elaisa: 18

M11: 17

TGV: 12

Karen: 12

erikascheid: 12

Madhuri: 10

wiilsboll: 9

Sven: 9

Medlem statistik:

Gæste bidragsydere: 0

Medlemmer: 629

Moderatorer: 1

Administratorer: 1

Forum statistik:

Grupper: 1

Fora: 4

Antal indlæg: 168

Svar: 616

De 10 nyeste medlemmer:

primbanks, valeriefp18, etqnivafitln, uzawoaezequh, Universalppq, maykj4, Arnottxeb, Bluetoothxwn, abejasipojuhu, bvodabm

Moderatorer: Jamie: 46

Administratorer: Berthel: 16