Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde er 3 karakterer - maksimal længde på søgeord er 84 tegn

sp_TopicIcon
gæld til afsluttet konkursbo
22. juni 2013
10:00
Avatar
bingo
Nyt medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 1
Medlem siden:
22. juni 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Måske nogen her kan komme med råd/løsning til nedenstående: 

Har i start 2009 være i fogedretten grundet gæld (ca Kr. 200000,00) til et konkursbo (tidligere indehaver). Jeg bliver "dømt" til at betale (uden protest) - Den flinke dame i fogedretten anbefaler kreditor at sige ja til, at jeg kan afdrage kr. kr. 1000,00 pr. måned hvilket uden at tage højde for renter vil betyde en tilbagebetalingstid på omkring 18 år! Da kreditors repræsentant er en ung jurist fra et lokalt advokat kontor, siger han, at skal vende dette med kreditor (konkursboet) og de vi så sende mig et frivilligt forlig og en stak girokort hvis de som forventet går med på det. Der blev i samme forbindelse udtaget pant i min ejendom, men de står i "kø", da bank/realkredit sidder på alt hvad der er af værdi i huset. Alt i alt en helt normal proces, men......:

 Dette skete i slut januar 2009. Jeg har siden da intet hørt og har hverken modtaget noget frivilligt forlig eller indbetalt en krone til dem. Konkursboet var i retten ca. 1 måned efter, hvor det gamle firma blev lukket og sat i endeligt ophør og alt står som afsluttet.
 
Mit spørgsmål er nu:
 
1. Jeg skylder nu nogle penge til et konkursbo som er afsluttet og hvor jeg ingen opkrævning har fået. Hvad kan der egentlig forventes?

2. Hvad så med det pant som er i huset, som rent faktisk forhindre at jeg har mulighed for en låneomlægning?
 
3. Når nu boet er afslutttet og jeg ikke har modtaget nogen som helst besked om hvem jeg skylder penge, så er der vel reelt set ingen som jeg skylder noget eller???
 
Jeg går ud fra, at boet har opgivet at få pengene hjem, siden jeg har ikke hørt noget og heller ikke er indberettet til RKI, men udlæget i boligen gør, at jeg er låst og og ikke kan omlægge lån i huset, hvilket gerne skal senest 2016 da afdragsfrihed udløber og at det samtidig låser for omlægning af andet banklån.

Jeg har ikke den store lyst til, at kontakte advokaten som stod for konkursboet, da jeg ikke kan se noget godt i, at ringe og sige: Hejsa, jeg er blevet "dømt" i fogedretten til ,at betale jer 200 K, men i har aldrig sendt mig en opkrævning. Det skal tilføjes, at grunden til denne gæld er, at jeg er blevet "tørret" af en som overtog firmaet efter mig, men jeg kan af forskellige ikke årsager ikke "gå i kødet" på ham, så gælden er reelt set min, men hvis jeg kan komme ud af den uden at betale det fulde beløb, så vil jeg naturligvis gøre det, da jeg på ingen måde har mulighed for at betale de 200 K.

9. juli 2013
15:16
Avatar
Thinktwice
Super Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 113
Medlem siden:
5. maj 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej Bingo

 

Dette er mit råd:

Du skriver i din sag, at "det gamle firma blev lukket (altså der hvor du skyldte pengene) og sat i endelig ophør samt alt står som afsluttet". Skal lige vide om der er andre personer eller andre virksomheder, som har opkøbt det firma du skylder penge til?

Det jeg ville gøre i din sag, er at kontakte en advokat som kan hjælpe dig eller kontakte fogedretten. Grunden til dette er, at jeg tror din gæld er forældet, altså du skylder ikke en krone væk, og at fogedretten skal slette det krav som tidligere er stillet mod dig. Jeg beder dig kontakte en advokat, da jeg ikke er helt inde i forældelses reglerne, da det ikke er mit område til dagligt, men som jeg umiddelbart kan læse udfra de nye regler, så er reglerne vedrørende gæld skåret kraftig ned, hvilket fritstiller dig fra din gæld.

Overtagelse af gæld, kan godt finde sted, så det er derfor vigtig at vide om, et andet selskab har opkøbt "din gæld" da man opgjorde det gamle firma. Da alt dette skete i 2009, og du siden hen ikke har hørt noget fra firmaet, andre virksomheder eller fogedretten, er mit bedste bud, at den er forældet.. efter de nye regler, er det 3 år, så bliver gælden forældet, hvis det ikke har været nogle opkrævninger eller et underskrevet frivilligt forlig. Der ligger dog en masser sær regler fra den 1.1-2011 som kan afbryde din evt forældelse af gælden.

At du betaler 10.000 kr til en advokat, for at for bragt dette på plads, er vidst godt givet ud, istedet for at betale 200K, og så kan du komme videre med dit liv, og omlægge dit lån 🙂

Håber det var en hjælp indtil videre..

Mvh

Peder

 

Forum tidszone: Europe/Copenhagen

Fleste brugere online samtidigt: 26

Online nu:
3 Gæst(er)

Nuværende på denne side:
1 Gæst(er)

Mest aktive medlemmer:

Thinktwice: 113

Peter Z: 41

elaisa: 18

M11: 17

TGV: 12

Karen: 12

erikascheid: 12

Madhuri: 10

wiilsboll: 9

Sven: 9

Medlem statistik:

Gæste bidragsydere: 0

Medlemmer: 629

Moderatorer: 1

Administratorer: 1

Forum statistik:

Grupper: 1

Fora: 4

Antal indlæg: 168

Svar: 616

De 10 nyeste medlemmer:

primbanks, valeriefp18, etqnivafitln, uzawoaezequh, Universalppq, maykj4, Arnottxeb, Bluetoothxwn, abejasipojuhu, bvodabm

Moderatorer: Jamie: 46

Administratorer: Berthel: 16