Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde er 3 karakterer - maksimal længde på søgeord er 84 tegn

sp_TopicIcon
Gæld til kommune og skat
6. november 2012
14:03
Avatar
fadoua
Nyt medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 2
Medlem siden:
5. november 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hejsa

 

jeg har et spørgsmål angående min situation som er lidt udviklet. Håber nogen kan hjælpe mig.

 

Altså jeg har boet i DK i 11 år og er udrejst den 1. september 2011 tilbage til Frankrig. I DK gik jeg i skole, blev student og har været i praktik i Københavns Kommune som kontorelev i 2 år. Det allersidste løn i august 2011 fik jeg mere i løn og da de andre eever også fik mere i løn, gik jeg ud fra at det var helt i orden. Jeg brugte penge på at betale husleje og andre ting da jeg lige fik lejlighed. Fra september 2010 fik jeg ret til dagpenge indtil jeg udrejst fra DK til Frankrig i september 2011. Det er sådan at Københavns Kommune havde lavet en fejl med min løn og derfor skrev de et langt brev til mig 9 måneder efter de havde lavet fejlen. De skrev blandt andet at jeg fik for meget udbetalt løn og derfor skulle betale 13.400 kr. tilbage. Jeg fik lavet en afdragsordning med dem og har nu 6800 kr. tilbage at betale. Siden jeg er flyttede til Frankrig har jeg det meget svært med at betale og derfor spørger Kommunen mig om de skal sende kravet til inddrivelse i Skat da de ikke kan lave endvidere aftaler med mig. Det hele er blevet meget værre siden jeg også fik en regning på 5940 kr. i restskat, selvom jeg fik dagpenge i perioden januar 2011 til september 2011. Skat har regnet hele året ud og det forstår jeg ikke da jeg var ikke i DK hele året 2011.

 

Her i Frankrig fik jeg i mellemtiden et barn i december 2011. Og da hverken mig eller min mand arbejder, er det blevet meget svært at betale gælden tilbage fordi jeg har også regninger her som skal betales. Vi får noget der hedder RSA, som er en slags kontanthjælp her i Frankrig og det er altså ikke nok til at jeg kan både betale regninger her og sende penge til Danmark også.

 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Er det muligt for mig at søge om eftergivelse af gælden både til Kommunen og til restskat? Kan jeg udfylde ansøgningen selvom jeg bor i Frankrig nu?

 

Mange tak for hjælpen

 

Fadoua

22. november 2012
19:32
Avatar
TGV
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 12
Medlem siden:
6. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Bonjour Fadoua,

Det er ikke muligt at søge gældssanering i Danmark, når du bor i udlandet. Det er et krav, at du er bosat i Danmark.

Derimod er det muligt at søge gældssanering i Frankrig, hvis de har en sådan ordning. Hvis du får gældssanering i Frankrig, gælder dette ikke for danske kreditorer. Det vil sige, at den franske ret ikke kan beslutte, at danske kreditorer ikke får deres penge.

Med andre ord, så er en dansk gældssanering ikke mulig for dig, så længe du bor i udlandet.

1. december 2012
23:27
Avatar
elaisa
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 18
Medlem siden:
18. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

hej

Gæld til det off. er ikke til at få eftergivet. Det off. kan gøre udlæg i løn mv. men du får jo så ikke løn her i dk. 

 

Jeg ville skrive og forklare dem din situation, for kontanthjælp er jo en overlevelses ydelse. Du kan vel få en lempelig afdragsordning eller udsættelse af betaling i din situation. Held og lykke. Håber du vil holde os orienteret om udfaldet, vi lærer jo af hinandens erfaringer. 

2. december 2012
10:05
Avatar
fadoua
Nyt medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 2
Medlem siden:
5. november 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej

 

Tak for svarene. Jeg har altså sendt ansøgning til SKat med håb om et svar snart selvom jeg ikke tror på de kan annullere det så er det da et forsøg værd. Københavns Kommune havde allerede udsat betalingen i flere måneder men da de ikke kunne lave aftaler mere så sendt de kravet videre til Skat. Det bliver svært at lave en afdragsordning da det er meget dyrt for mig at sende penge til Danmark derfor kunne jeg ikke betale Kommunen mere.

 

Jeg skal nok holde jer orienteret.

Forum tidszone: Europe/Copenhagen

Fleste brugere online samtidigt: 26

Online nu:
2 Gæst(er)

Nuværende på denne side:
1 Gæst(er)

Mest aktive medlemmer:

Thinktwice: 113

Peter Z: 41

elaisa: 18

M11: 17

Karen: 12

erikascheid: 12

TGV: 12

Madhuri: 10

Sven: 9

densindsyge: 9

Medlem statistik:

Gæste bidragsydere: 0

Medlemmer: 629

Moderatorer: 1

Administratorer: 1

Forum statistik:

Grupper: 1

Fora: 4

Antal indlæg: 168

Svar: 616

De 10 nyeste medlemmer:

primbanks, valeriefp18, etqnivafitln, uzawoaezequh, Universalppq, maykj4, Arnottxeb, Bluetoothxwn, abejasipojuhu, bvodabm

Moderatorer: Jamie: 46

Administratorer: Berthel: 16