Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde er 3 karakterer - maksimal længde på søgeord er 84 tegn

sp_TopicIcon
gældssanering eller ej?
18. oktober 2012
17:10
Avatar
elaisa
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 18
Medlem siden:
18. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej

 

Jeg vil forespørge om du/I tror det kan betale sig for mig at søge om gældssanering. Jeg skyldte i 2010 kr. 450.000 og der er kommet retsafgifter og rentetilskrivninger til.  Da jeg stoppede mine betalinger var jeg i job og tilbød, at der blev lavet en akkord.

En enkelt kreditor, hvem jeg skyldte mest og på 3 lån, ville ikke være med. Så jeg kunne ikke betale og stoppede betalingerne. Jeg er nu arbejdsledig og kan næste år, som 60 årig, gå på efterløn, hvad jeg gør. Her bliver min indtægt stabil og jeg spekulerer på, om det kan betale sig, at søge gældssanering. Det er forbrugslån jeg har optaget. Den kreditor der var så stivnakket har efterfølgende tilbudt at eftergive mig 35% hvis jeg betaler. 

Ved gældssanering bliver der evt. nedskrevet gæld og så skal jeg betale et fastlagt beløb i 5 år og så er det slut. Men da jeg nu på højeste dagpengesats kun har 2400 kr. + boligsiking på 500 kr. = 2900  tilbage til alt, mad, frisør, tandlæge etc. efter banken har taget til de vigtigste ting, er der ikke meget at undvære, nærmest intet. 

Jeg vil på efterløn gå ned i løn, ca. 90% af dagpengesatsen  og kan måske  så få mere i boligsikring. Jeg har en billig lejlighed midt i centrum til 4000 kr. + forbrug 5300 kr.  og den er på 89 m2 og der gives til en enlig kun op til 65 m2, så det bliver nok ikke meget mere jeg der kan hente. 

 

Så jeg kan godt se, at der ikke bliver noget at undvære. Kan jeg måske være så heldig, at få det hele eftergivet og slut, ellers må jeg vel blive ved med, at stille i fogedretten til min død? 

 

Jeg siger på forhånd tak. Skønt der atter er kommet et gældsforum. 

 

vh. Elaisa

18. oktober 2012
20:50
Avatar
Jamie
Moderator

Medlemmer

Moderator
Indlæg i alt: 46
Medlem siden:
26. september 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg tillader mig lige at svare på din sidste sætning, uden at have viden nok til at kunne hjælpe dig med resten. Men tak for bidraget til forummet!

Det er godt, du værdsætter at der er kommet et forum som dette. Jeg er helt enig med dig, for selvom der er visse andre fora derude omhandlende det samme, så er der stor forskel på hvor aktivt modererede de er og hvor indbydende et miljø de besidder.

Jeg har selv bevæget mig rundt på 2-3 andre fora, men blevet skuffet over brugernes tone og moderatornes manglende bidrag til at holde en sober, konstruktiv og imødekommende debat. Tror man let kan blive skræmt væk, specielt når man har at gøre med noget så personligt som privatøkonomi kan være.

Man har bare ikke brug for at blive banket oveni hovedet med bedrevidende bemærkninger.

 

Disse ting håber jeg, gældsforum.dk kan ende ud med gøre ordentligt. Jeg vil i hvert fald gøre mit, og skriv endelig, hvis der er noget I tror, kan være relevant for os at vide eller tænke over.

21. oktober 2012
19:51
Avatar
Berthel
Brønshøj
Administrator
Indlæg i alt: 16
Medlem siden:
26. september 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej Elaisa,

Som hovedregel skal din indtægt kunne dække udgifter til bolig (husleje, el, vand og varme) + kr. 5.650,- til rådighedsbeløb.

Hvis du har mindre til rådighed og ingen formue (ejebolig, bil eller andet) bør du ikke betale dine kreditorer. Heller ikke din bank.

Du kan sagtens søge gældssanering, når du er gået på pension.

Ved en gældssanering vil de generelt lave det samme regnestykke, som jeg lige har nævnt.

Hvis der er penge tilbage efter udgifter til bolig og rådighedsbeløb, vil du skulle betale dette månedlige overskud til kreditorerne i typisk 5 år.

Efter de 5 år vil du være gældfri.

Dette er generelle regler og der kan naturligvis være justeringer, alt efter din situation.

Du kan læse mere i artiklen "Regler for gældssanering".

Forum tidszone: Europe/Copenhagen

Fleste brugere online samtidigt: 26

Online nu:
3 Gæst(er)

Nuværende på denne side:
1 Gæst(er)

Mest aktive medlemmer:

Thinktwice: 113

Peter Z: 41

elaisa: 18

M11: 17

Karen: 12

erikascheid: 12

TGV: 12

Madhuri: 10

Sven: 9

densindsyge: 9

Medlem statistik:

Gæste bidragsydere: 0

Medlemmer: 629

Moderatorer: 1

Administratorer: 1

Forum statistik:

Grupper: 1

Fora: 4

Antal indlæg: 168

Svar: 616

De 10 nyeste medlemmer:

primbanks, valeriefp18, etqnivafitln, uzawoaezequh, Universalppq, maykj4, Arnottxeb, Bluetoothxwn, abejasipojuhu, bvodabm

Moderatorer: Jamie: 46

Administratorer: Berthel: 16