Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde er 3 karakterer - maksimal længde på søgeord er 84 tegn

sp_TopicIcon
Gældssanering og fleksjob og hvad med rentestop
27. oktober 2012
12:01
Avatar
Webstedets standard
Nyt medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 1
Medlem siden:
27. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Pænt goddag og tak for en ny god side!

Jeg står i den situation at jeg skylder 300000 i su-lån og 142000 til nykredit (dette varetages af justicia). Da jeg optog gælden regnede jeg med at ville få en god løn efter afsluttet speciale i filmvidenskab, men endte med at bryde sammen inden specialet blev færdigt. Jeg har fået en diagnose i mellemtiden og bliver af min psykiater advaret om at beskæftige mig med filmbranchen da det forværrer min psykiske situation. Jeg venter på at skulle i arbejdsprøvning for at se om jeg kan godkendes til fleksjob. Med de nye fleksjobsregler vil det sige at jeg aldrig vil komme til at tjene meget mere end dagpengesatsen. Desværre gør de nye regler nu fleksjobbene midlertidige og som jeg læser reglerne om gældssanering vil det for altid gøre en sådan umulig for mig og andre fleksjobbere. Min samlever modtager ledighedsydelse.
Min svigermor råder mig til alligevel at søge gældssanering inden vi går ud af 2012, vil det så betyde at der går lang tid før jeg igen kan søge eller kan man søge året efter igen?
Jeg har de sidste 2 år haft henstand på mit lån som er hos kreditoren justicia og har besluttet at selv om der ikke er meget at leve for vil jeg igang med at betale noget, men har altså indtil nu ikke betalt af på gælden. Jeg har istedet betalt en privat gæld på 50000. Su-lånet vil de først begynde at afkræve i 2014. Jeg har de sidste 4 år været økonomisk ansvarlig. pånær 1,5 år med revalidering har den stået på kontanthjælp.
Jeg har et stort ønske om at opnå rentestop begge steder. Har snakket med justicia og de vil sende nogle papirer. Er det overhovedet muligt at få rentestop på sit su-lån og hvad skal man tage højde for – tænke strategisk på når man søger rentestop eller evt. en akkord-aftale?

NB. Har i mellemtiden set at du råder andre til ikke at betale noget hvis deres rådighedsbeløb efter husleje m.m. er under ca 9500 for par. Men er det ikke sådan at der når man søger gældssanering bliver set meget på om man i en periode inden man søger har været igang med at betale af på sin gæld?

De allerbedste hilsner Charlotte Larsen og pøj pøj til alle jer andre derude!

 
23. november 2012
23:22
Avatar
elaisa
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 18
Medlem siden:
18. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

hejsa

 

Du kan søge gældssanering år efter år, hvis du får afslag det ene af årene. Jeg selv skal næste år søge gældssanering, jeg venter bare til jeg går på efterløn. Har hørt, at er der nogen form for mulighed for, at vi på sigt kan komme til at tjene mere end vi gør i dag, får vi ikke gældssanering. Men om det er korrekt eller ej, ved jeg så ikke. 

Du kan søge dine kreditorer om rentestop men mener ikke at du kan på SU lån, men renten er jo også meget lav der. Værre er det ved finanserings firmaer, hvor renten kan ligge på 28% 

Du kan altid søge akkord med dine kreditorer, men du skal være mere end sikker på, at du kan betale det beløb i aftaler. En god idé er det, at du indsætter penge, så de altid er der på kontoen, hvis netbank eks. er ude af drift på betalingsdagen, da al gammel gæld bliver forfalden igen, ikke det nye akkord beløb men den gamle saldo træder så i kraft igen.

 

Jeg er selv i tvivl om det vil forbedre muligheden for gældssanering hvis der er gjort forsøg på, at betale noget af sin gæld tilbage, men omvendt har jeg også hørt, at vi ikke må forfordele nogen kreditorer frem for andre. 

jeg selv skylder ca. 480.000 og har indtægt netto 11.400 og til skrabet budget 8900 tilbage at leve for 2400 kr. til alt. Jeg har simpelthen ingen muligheder for at betale nogen noget. 

Forum tidszone: Europe/Copenhagen

Fleste brugere online samtidigt: 26

Online nu:
2 Gæst(er)

Nuværende på denne side:
1 Gæst(er)

Mest aktive medlemmer:

Thinktwice: 113

Peter Z: 41

elaisa: 18

M11: 17

Karen: 12

erikascheid: 12

TGV: 12

Madhuri: 10

Sven: 9

densindsyge: 9

Medlem statistik:

Gæste bidragsydere: 0

Medlemmer: 629

Moderatorer: 1

Administratorer: 1

Forum statistik:

Grupper: 1

Fora: 4

Antal indlæg: 168

Svar: 616

De 10 nyeste medlemmer:

primbanks, valeriefp18, etqnivafitln, uzawoaezequh, Universalppq, maykj4, Arnottxeb, Bluetoothxwn, abejasipojuhu, bvodabm

Moderatorer: Jamie: 46

Administratorer: Berthel: 16