Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde er 3 karakterer - maksimal længde på søgeord er 84 tegn

sp_TopicIcon
Kaution forældet? Gældssanering
8. april 2014
16:36
Avatar
kirkerotten
Nyt medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 1
Medlem siden:
8. april 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg er i den ulykkelige situation at min exkæreste og jeg har været tvunget til at kautionere for hinanden, da vi i sin tid solgte hus og gik hver til sit. Tabet på huset skulle vi dele. Og banken krævede krydskaution. 120.000 til hver

Jeg har betalt samtlige afdrag jeg skulle og altid overholdt aftaler.  Min ex derimod er havnet i bankens incassoafdeling og har stort set intet afdraget. Jeg er startet i nyt forhold og vi har hus dog UDEN friværdi. Jeg har trukket afdraget på lånet som min ex kautionerer for og har istedet afdraget på huslån, da jeg ville matche  lån så meget som muligt med min ex, så han ikke slap for en kaution overfor mig når nu jeg "hang" på ham. Aftalte det faktisk med banken da jeg købte nyt hus, så de har været helt med på taktikken. Jeg har skiftet bank, men har stadig lånet med kautionen i den oprindelige bank.

Min ex har været RET ustabil. Haft eget firma som er gået konkurs. Kørt i dyre biler mens jeg har kørt i rustne gamle biler for at holde øknomien. Jeg har arbejdet samme sted i 17 år og puklet r.... ud af bukserne, været alenemor  men klaret det hele...ja ondt af mig selv har jeg vist lidt. Eller måske det bare er retfærdighedssansen der er sat på prøve. Mit liv de sidste år har været ret jævnt mens min ex har kørt i sus og dus.

Nu har min ex  idag kontaktet mig og fortalt at han har søgt gældssanering MEN at jeg ikke skal bekymre mig. Han mener at når først gældssaneringen er igang så kan banken ikke gøre krav. Jeg mener desværre det modsatte. Han siger at i værste fald så er der lavet aftale med en bank som vil låne ham de penge som jeg evt vil komme til at skulle hæfte for. Kan man virkelig det tænker jeg. Er det lån til straksbetaling måske??Min ex siger at hans revisor har lavet aftale med pengeinstituttet. Ja min ex sagde endda at i bedste fald så melder banken ind at de vil have del i saneringen og så SKAL de tage min del af lånet med eftersom min ex er kautionist for mig.....øregas???

 

En ting er hvad min ex siger MEN:

 

 lånet er over 10 år gammel så jeg vil mene at mit eneste håb er at det er forældet efter paragraf 48 stk 6. Dog blev jeg "tvunget" til at skrive under på en låneforhøjelse pga manglende afdrag fra min ex, ca et par år efter stiftelsen af lånet. Så jeg er jo bange for at de 10 år først gælder derfra.

Min ex oplyser at sidst han betalte afdrag var i enten november eller december, hvorfor jeg undrer mig over at jeg ikke er blevet oplyst om dette fra pengeinstituttet og læner mig op af 3 månedersreglen.

Hvad sker der hvis banken ikke opdager min ex i statstidende og ikke når at gøre krav inden de 8 uger der er som frist. Kan de så stadig kræve pengene hos mig, eller er jeg fri?

Håber virkelig der er nogle her som kan trøste lidt, for jeg må indrømme at jeg er en smule i panik.

piv piv

 

 

 

 

10. april 2014
16:30
Avatar
Thinktwice
Super Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 113
Medlem siden:
5. maj 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

hej 

Der er mange af punkterne jeg ikke kan svare dig på.. men kan hurtigt fortælle dig, at de x kæreste højest sandsynlig ikke får gældsanering, da han udviser stor økonomisk uansvarlighed. Retten vil se på om han har overholdt hans betalings aftaler, så vel i han virksomhed før den blev begæret konkurs, og i hans privatliv.. og sådan som jeg kan forstå dig, er det ikke sket..

 

Hvad angår banken, kan de gøre udlæg i f.eks fast ejendom (hvis de ikke har gjort det) hvis han altså ejer noget, og andre kreditorer kan også hive ham i fogedretten, for at få deres penge tilbage..

 

prøv at snakke med dem her: http://www.advokatsamfundet.dk.....agten.aspx

Det kan være de kan hjælpe dig, ved det ikke bare et bud :-)

Beklager jeg ikke kan hjælpe dig mere..

ps det er sgu ok at have ondt af sig selv

Forum tidszone: Europe/Copenhagen

Fleste brugere online samtidigt: 26

Online nu:
2 Gæst(er)

Nuværende på denne side:
1 Gæst(er)

Mest aktive medlemmer:

Thinktwice: 113

Peter Z: 41

elaisa: 18

M11: 17

Karen: 12

erikascheid: 12

TGV: 12

Madhuri: 10

Sven: 9

densindsyge: 9

Medlem statistik:

Gæste bidragsydere: 0

Medlemmer: 629

Moderatorer: 1

Administratorer: 1

Forum statistik:

Grupper: 1

Fora: 4

Antal indlæg: 168

Svar: 616

De 10 nyeste medlemmer:

primbanks, valeriefp18, etqnivafitln, uzawoaezequh, Universalppq, maykj4, Arnottxeb, Bluetoothxwn, abejasipojuhu, bvodabm

Moderatorer: Jamie: 46

Administratorer: Berthel: 16