Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde er 3 karakterer - maksimal længde på søgeord er 84 tegn

sp_TopicIcon
Kontanthjælp og gæld
12. februar 2013
11:13
Avatar
Frk.Mig
Nyt medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 1
Medlem siden:
12. februar 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hvor er det dejligt med et sådant forum, tak for det.

 

Jeg vil nu prøve at fatte mig i korthed.

Jeg er kronisk syg, mistede mine sygdagpenge, og er nu endt på kontanthjælp. Jeg har læst her på nettet at banken ikke må trække i kontanthjælpen til gæld ... er det korrekt? Jeg skylder banken omkring 115.000kr. Jeg har dog allernådigst fået lov til at få sat afdraget ned med 500kr pr. md....så det nu er ca.1500kr pr.md. Meeeen jeg kan slet ikke klare det. Jeg har 2400kr at leve for når alle faste udgifter er betalt. Jeg ejer intet af værdi overhovedet, jeg har overvejet at skifte bank, og lade være med at betale af på min gæld, som den sidste udvej, på trods af at jeg altid har overholdt mine aftaler og afdrag. Det er et kæmpe nederlag ikke at være i stand til det mere.

 

Jeg ville blive meget glad hvis jeg kan få lidt råd og vejledning herfra, jeg trænger virkelig til det .

5. maj 2013
19:02
Avatar
Thinktwice
Super Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 113
Medlem siden:
5. maj 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej 

 

Har lige læst igennem hvad du har skrevet, og vil prøve at hjælpe dig igennem så godt jeg kan. Jeg vil starte med at sige, at du har ret, at bankerne ikke må modregne gæld i kontanthjælpen. Loven siger, at der skal være penge til "opretholdelse af et beskedent hjem og beskeden levefod", dette forudsætter naturligvis at du kan leverer et budget, som understøtter denne påstand.

 

Det vil ikke kunne "betale sig", at stoppe med at betale dine afdrag i banken. En bank har jo som alle andre, mulighed for at opsige dit lån, og derved sende dig til inkasso (og så skal du finde en anden bank som vil betale dit lån ud). Dette lyder måske ikke så slemt, men da det er en bank vi snakker om, har de desværre en mulighed, som andre aktører på markedet oftest ikke har, og det er,at slæbe dig i retten for misvedligeholdelse af kontrakt aftalen, som du har skrevet under på, ved gældens optagelse (dette ske dog meget meget sjældent, men sket er det)

Er banklånet det eneste lån du har?? syntes du skal snakke med banken, og sige hvordan tingene står til.. evt spørge banken om du kan få nogle afdragsfrie måneder, bare for at få ro på (evt til at finde en ny bank). Hvad er renten på dit lån? og er lånet optaget kun af dig?

Jeg skal lige høre, hvad er 115.000 kr brugt på? (det ok hvis du ikke har lyst til at svarer) men du har jo muligheder for at søge gældsanering, og der ved få eftergivet din gæld? men dette er forudbestemt en masse ting..

Regner ikke med at du er i RKI, så du har faktisk gode muligheder for at finde en anden bank, men det er jo aldrig til at vide, og jeg kan ikke udtale mig om det, da jeg ikke har set dit budget eller har svar på overstående spørgsmål endnu..

 

Håber det var lidt hjælp for nu... skal gøre hvad jeg kan, for få dig igennem dette 🙂

 

Mange venlige hilsner

Peder Krogh

9. maj 2013
18:27
Avatar
Jamie
Moderator

Medlemmer

Moderator
Indlæg i alt: 46
Medlem siden:
26. september 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Peder Krogh, dejlig aktivt "aktiv" for dette fora, godt at se 🙂

 

Frk. mig, det er en ærgerlig situation. Normalt vil man sige, at du skal øge dine indkomster eller nedbringe dine udgifter. Men du kan ikke øge dine, da du jo har din sygdom. Så skal det i hvert fald være på alternative måder end at skaffe andet/mere arbejde.

 

Men måske du kan få justeret dine udgifter. Hvad går dine penge til? Hvad får du udbetalt og hvilke udgiftsposter har du?

Hvis du betaler ca 12%, lader det til med 1500 kr om måneden at tage dig 12 år at tilbagebetale. 7 år hvis du gav 2000. Hvis du kommer ned på 1.000 kr i afdrag vil renterne overstige det, du betaler og det vil aldrig blive betalt tilbage.

Derfor kan jeg godt forstå de ikke vil sætte den længere ned (de kunne naturligvis nedsætte renten).

 

DEt vigtigste for dig er at skabe den balance, du også efterspørger. At du kan afbetale, men også leve... Forat hjælpe må jeg kunne se på udgifterne og vide om du forsørger andre. Håber du vil dele det 🙂

23. maj 2013
15:26
Avatar
M11
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 17
Medlem siden:
6. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej Frk 🙂

Jeg syntes det er nogen dårlige råd du har fået her, som bærer præg af dem der kommentere ikke aner en pind om, hvad det vil sige at være på kontanthjælp.

Du skriver selv, at du ikke kan ikke klare dig for de penge du har til rådighed, og det skal du altså kunne!

Så jeg syntes, at du skal bede banken stoppe med at trække det md. afdrag, hvilket de så har pligt til. Skat arbejder med et rådighedsbeløb på omkring 5000 kr. så du skal ikke dokumentere noget som helst i den forbindelse. Hvis du beder din bank stoppe de md. afdrag skal de gøre det.

Så kommer du jo nok i RKI og bliver muligvis indkaldt til fogedretten, men det lyder værre end det er. Læs evt. mere om disse ting på budgethuset.dk

Desuden er det ikke nogen skam at være syg. Det kan ske for alle. Derudover er det banken der har et problem, hvis du ikke kan betale og ikke dig.

Gældssanering kan man ikke få, når man er på kontanthjælp, da ens økonomiske situation dermed er uafklaret. Jeg håber, at du har mulighed få evt. at få førtidspension, selvom det mildest talt er blevet svært.

God bedring 🙂 

 

 

 

 

25. maj 2013
21:00
Avatar
Jamie
Moderator

Medlemmer

Moderator
Indlæg i alt: 46
Medlem siden:
26. september 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

M11, beklager mit dårlige råd så da! 🙂 Dit råd er fint, hvis det er så langt ude at der ikke er noget at gøre, så skal man ikke være bange for at erkende, man ikke kan betale. Og så tage de skridt, der skal til...

 

Men det er alligevel en større beslutning, da det også påvirker ens fremtid og det er kun noget man skal gøre, hvis man reelt ikke kan gøre noget. Jeg kan personligt bedst lide at have et overblik over personens økonomi, før jeg vil råde til at tage sådan en beslutning.

Men sådan er vi jo forskellige! 🙂 

27. maj 2013
06:13
Avatar
M11
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 17
Medlem siden:
6. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

@ Jamie

Så var dine råd hellere ikke værre 🙂 Min kritik gik mest på Peders indlæg.

Du har jo ret i den analyse, problemet er dels at mange mennesker i samme situation som Frk. Mig, begynder at låne hos penge hos "LånLet" selskaberne til 27% eller det der er værre for at betale af på gælden. Specielt hvis der er børn inde i billedet.

Derudover er der stressen ved at ikke at kunne betale sin gæld kombineret med dyre boliger, stigende fødevarepriser og et sygt beskæftigelses og socialsystem der i dag primært handler om at chikanere og kontrollere de arbejdsløse og syge borgere.

 

 

31. maj 2013
20:43
Avatar
Thinktwice
Super Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 113
Medlem siden:
5. maj 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej M11

 

Er du sød at uddybe din kritik konstruktivt? 

22. juli 2013
23:33
Avatar
UlrikGuldbak
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 8
Medlem siden:
22. juli 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Frk.Mig sagde

Jeg ville blive meget glad hvis jeg kan få lidt råd og vejledning herfra, jeg trænger virkelig til det .

 

I sådan en situation er det vigtigste at få skabt et overblik. Det er på det grundlag, du kan beslutte, om du kæmper videre med gælden, eller om du standser dine betalinger.

 

-----------------------------------------------------
http://danishlaw.biz
http://jurablog.danishlaw.biz
http://skyldnerforum.dk
-----------------------------------------------------

3. februar 2014
11:18
Avatar
M11
Medlem

Medlemmer
Indlæg i alt: 17
Medlem siden:
6. oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej

Det bliver så - mildest talt - et forsinket svar - men håber at andre i samme situation, kan bruge svaret til noget.

 

Når man er kronisk syg ender man på kontanthjælp, da førtidspension de facto er afskaffet og derfor må affinde sig med at leve for kontanthjælp og dermed er at betragte som arbejdsløs uden rettigheder udover ens fattighjælp.

Dermed er man forhindret i at få afklaret ens situation fx at få gældssanering, da kontanthjælpsmodtagere anses for at have uafklarede økonomiske forhold. 

 

Derfor giver det ingen mening, at forsøge at afbetale på ens gæld, hvis den er fx er 115.000 kr. og man samtidig vil leve et nogenlunde anstændigt liv.

 

Omvendt ender man jo så i RKI med de besværligheder dette medføre ift. oprettelse af tv, telefon og internet abonnement mv. hvis man ikke har disse i forvejen og møder i fogedretten, men det er småting ift. til at sidde i et fastlåst økonomisk og psykologisk situation, hvor man fx begynder at låne af familie og familie for at overleve og håber på bedre tider. Det går kun tingene værre.

 

Jeg må tilstå, at jeg også som kronisk syg og parkeret på kontanthjælp faktisk nyder at oplyse min tidligere bank i fogedretten om at de (desværre) ikke kan få nogen af de 200.000 kr. jeg skylder dem, da jeg ikke ejer noget. De har sgu, så rigeligt tjent penge på mig igennem årtier. Så betal din private gæld og fuck bankerne og andre lånehajer.

 

http://www.budgethuset.dk/saad.....tten-nemt/

http://www.budgethuset.dk/hold.....raadgiver/

 

Mvh.

M

 

 

 

 

 

 

 

Forum tidszone: Europe/Copenhagen

Fleste brugere online samtidigt: 26

Online nu:
3 Gæst(er)

Nuværende på denne side:
1 Gæst(er)

Mest aktive medlemmer:

Thinktwice: 113

Peter Z: 41

elaisa: 18

M11: 17

Karen: 12

erikascheid: 12

TGV: 12

Madhuri: 10

Sven: 9

densindsyge: 9

Medlem statistik:

Gæste bidragsydere: 0

Medlemmer: 629

Moderatorer: 1

Administratorer: 1

Forum statistik:

Grupper: 1

Fora: 4

Antal indlæg: 168

Svar: 616

De 10 nyeste medlemmer:

primbanks, valeriefp18, etqnivafitln, uzawoaezequh, Universalppq, maykj4, Arnottxeb, Bluetoothxwn, abejasipojuhu, bvodabm

Moderatorer: Jamie: 46

Administratorer: Berthel: 16